A konyak gyártásának a szabályai

konyak_A különböző alkoholos italok gyártása tulajdonképpen ugyanazon a technológián alapul, a végtermék gyakran mégis különböző lehet. Ez főleg az apró eltéréseknek vagy a különböző hozzávalóknak köszönhető.

A konyak előkelő helyet foglal el az alkoholos italok rangsorában, így nem tekinthető egy mindennapi italnak. Főleg jeles eseményeken, fontos pillanatokban kerül csak terítékre ez a nemes ital. A bor lepárlásával és az így nyert párlat precíz eljárással történő érlelésével keletkező konyak francia eredetű.

Nevét is egy francia kisvárosról Cognak-ról kapta, ahol először állították elő. Gyártását szigorú törvények szabályozzák. Pontosan meg van határozva, hogy milyen szőlőfajtákból készült borokból lehet előállítani ezt a szeszesitalt és milyen további eljárásokra van szükség.

Legalább három évig kell érlelni francia tölgyfahordókban a konyakot, mielőtt palackozásra kerülne a sor. Bár a tölgyfa származhat bárhonnan Európából, de szállítása során érintenie kell Limoges városát is. Ízlelje meg Ön is a minőségi konyak fenséges aromáját!

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.