Tudta hogy az USA-ban a vállalati meetingekről kitiltották a Blackberry-t?

bovebbenAlig egy hónapja indult újra az Edward Snowden buli, ezúttal olyan titkos dokumentumokat hozott nyilvánosságra, miszerint az NSA és GCHQ, amelyek elhíresültek az internetes lehallgatás botránya körül, sikeresen támadtak több ízben is egy SIM-eket gyártó céget, ami nem kevesebb, mint 44 gazdaságilag fejlett országba szállított chipeket.

Az információról bővebben a „Spiegel” magazin számol be. A cég neve állítólag a Gemalto, ami 2 milliárd chipet gyárt évente, ami technikailag azt jelentheti, hogy bárki telefonkártyája lehet. Bővebben erről is tájékozódhat az oldalon. A támadás chipeken tárolt titkosító kulcs megszerzésére összpontosult, állítólag sikeresen, ezáltal teljesen kiszolgáltatva a lehallgatásnak.

A titkosító kód birtokában, a kódolt üzenetek, beszélgetések visszafejthetőek, elsajátíthatóak. Ezért az USA-ban több vezető vállalatban a mobiltelefonok tabunak számítanak és nem vihetik be, még kikapcsolt állapotban sem.

Ez vonatkozik a Blackberry telefonokra is, habár a biztonsági szempontokból a legjobb helyen áll, a titkosító kód tulajdonában bárki olvashat a telefon tartalmában, sőt, le is hallgathatja a tulajdonos tudta nélkül. Hasonló érdekességekről bővebben a Berrybolt blogján olvashat.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.