Tripla üvegezésű műanyag ablak – Megéri hosszú távon?

Az emberek nem pusztán a szépségük miatt választanak műanyag ablakokat, ajtókat, hanem főleg a hőszigetelési képességük miatt, mert ezekkel kívánják valamelyest csökkenteni a fűtésköltségeiket. Egy VEKA tripla üvegezésű műanyag ablak például havi 30% energiamegtakarítást is eredményezhet.

Ugyanakkor a profil típusától is függ a hőszigetelési képesség, nemcsak a 2 vagy 3 rétegű üvegezéstől. Nagyon jó választásnak bizonyulnak a műanyag profilok, mivel olcsóbbak a hasonló paraméterekkel rendelkező fa vagy alumínium társaiknál. A hőszigetelési teljesítmény érdekében a több rétegből álló üvegszerkezeteket külön gyártják le.

Ezek síküvegből állnak, és az egyes rétegeket távtartók választják el egymástól. Az üvegrétegek közt található nemesgáz növeli a nyílászárók hőszigetelési képességét. Elsődleges fontosságú, hogy milyen műanyag profilt választunk a 3 rétegű ablaküveghez. Ha a profil nem elég vastag, akkor nem marad elegendő hely az üvegrétegek közti nemesgáznak. De ezt a szakemberek, akiktől a nyílászárókat rendeljük, pontosan tudják.

A műanyag ablakok további előnyei

A hőszigetelési képesség mellett, rendkívül fontos, főképpen a forgalmas utak mentén található otthonok esetében, a zajszigetelés. Egy 3 rétegű ablak nagyszerűen képes kizárni az utca zaját, az autók, motorok búgását, a gyerekek hangos játékát és a felnőttek beszélgetéseit. Ezek a nyílászárók biztosítják az otthon nyugalmát, amire oly nagy szükségünk van a mindennapokban.

Sokan dolgoznak váltásban, éjszakai műszakokban, és senki nem szeretné, ha nem tudna aludni az utca zaja miatt. Ezt a kellemetlenséget elelejthetjük, ha a 3 rétegű üvegezéssel ellátott ablakokat választjuk. A VEKA ablakai emellett kifejezetten biztonságosak is, tehát komoly akadályt jelentenek a hívatlan vendégek számára.

Az utóbbi években hazánkban is sokat romlott a közbiztonság, ezért jobban oda kell figyelnünk arra, hogy olyan nyílászárókkal lássuk el az otthonunkat, amelyekkel az biztonságban lehet. A műanyag ablakokat nagyon egyszerű tisztítani is, ehhez csak egy vizes ruhára és papírtörlőre van szükségünk.

Miért válasszam a VEKA termékeit?

Először is azért, mert ez a megbízható vállalkozás kizárólag minőségi termékeket kínál, a szakemberei pedig profi módon építik be azokat. A cég műanyag profil kínálatában 5, 6 és 7 légkamrás profilokat lehet megtalálni, amelyeknek mindegyike megfelel a 2 és 3 rétegű ablakokhoz.

Bár a 3 rétegű ablakok nem a legolcsóbbak, mégis megéri befektetni ezekbe, mert nagymértékben képesek csökkenteni a hőveszteséget, így hosszútávon bizonyosan megtérül a kiadott összeg. Az ingatlan energetikai besorolása is javítható a 3 rétegű ablakokkal. Környezetvédelmi szempontból is előnyös választást jelentenek, mivel a fűtési igény csökkentésével a CO2 kibocsájtás mértékének redukálásához is hozzájárulhatunk.

Továbbá, a 3 rétegű ablakok üvegfelülete kevésbé hajlamos a párásodásra, tehát megfelelő szellőztetéssel elkerülhető a penészedés a lakásban. A VEKA műanyag profilokkal könnyen megoldható a szellőztetés is, mert akár résszellőző állásba is állíthatjuk azokat, és ilyenkor az ablak szárnyát bukó állásban 1 cm-es résre is ki lehet nyitni.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.