Milyen esetben kifizetődő a napkollektor ár?

napkollektor ár

A napelem és a napkollektor nem ugyanaz, mégis sokan keverik a kettőt. Míg az előbbi megfelelő tervezés és kivitelezés mellett egy ház teljes áramellátását biztosítani tudja, addig az utóbbit leginkább csak vízmelegítésre ajánlott használni. Tehát, amikor valaki a napkollektor ár kapcsán nézelődik a különféle üzletek, forgalmazók kínálatban, akkor ezt mindenképpen figyelembe kell vennie.

Vajon tényleg megéri a napkollektor ár kifizetése, ha csak a használati meleg vizet szeretné napenergia által előállítani? Biztosan meg fog térülni ez az összeg? Sajnos azt lehet mondani, hogy az esetek többségében nem, ugyanis a havonta elhasznált árammennyiség nagy része nem erre megy el.

Sokkal többet fogyasztunk például a fűtésre, a lakás megvilágítására és a különféle elektromos berendezések működtetésére. Tehát, ha valós és jól érezhető megtakarítást szeretnénk elérni, akkor nem a napkollektor ár az, ami felől érdeklődnünk kell, hanem sokkal inkább a napelem rendszerek költségeinek kell utánanéznünk. A napkollektor ár főként azoknak jelent jó befektetést, akik egy egész medencét szeretnének ilyen módon fűteni.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.