Készpénzmentes fizetési módok összehasonlítása egy helyen

készpénzmentes fizetési módok

Készpénzmentes fizetési módok

A gazdaság fejlődése olyan dolog, amire az elmúlt években rengeteg energiát fordítottak a témában érdekeltek. A kapitalista, fogyasztói társadalmat előre vinni kicsit sem könnyű, mert mindent a termelés, értékesítés és természetesen a mindezért kapott profit mozgat, amit aztán újból be akarnak fektetni a tőke növelése érdekében. A technológiai megoldások révén, minden magasabb szintre lépett. A kényelem és biztonság fontossá vált.

Manapság már nem arany és ezüst érmékkel fizetnek, mert nincs annyi nemesfém a világon, amiből eleget lehetne készíteni. Ezért születek meg a bankjegyek, ezek voltaképpen fémjelzik a mögöttük lévő tartalmat. Ezek hosszú évtizedeken át kiszolgálták az igényeket, de a digitalizációval új színterek nyíltak meg. A bankszámlákról már direktbe utalhatóak a költségek anélkül, hogy azokat fel kellene venni az automatákból. Az elszámolások így egyszerűbben működnek, valamint tárolni sem kell a sok bankjegyet, ami gyakran okoz kihívásokat.

A számlapénzek mozgásának azonban vannak feltételei. Ahhoz, hogy így tudjon valaki fizetni, a hátteret meg kell teremteni. A vásárló részéről elég egy bankkártya, amivel fizetni tud. A fogadó részéről már többre lesz szükség a számlán kívül. A különböző készpénzmentes fizetési módokat a CMO weboldalán könnyen összehasonlíthatod egymással. Ott van a leginkább használt POS terminál, amihez elég hozzáérinteni a kártyát és máris megtörténik az összeg átemelése. Választható még ugyanilyen elven működő SoftPOS, valamint QR kódos fizetés.

Ezeknél az okostelefonból készíthető terminál egy erre alkalmas applikációval, ami így ellátja a feladatát. A készpénzmentes fizetés másik lehetősége az online történő vásárlás. Ilyenkor meg kell adni a különféle számla adatait és az utalás ezen keresztül valósul meg. Bár sokan még bizalmatlanok, de a tendencia egyértelműen arra tart, hogy többen kezdik el használni ezeket a módokat, mint a hagyományos fizetést. Megéri tartani a lépést a korral és felzárkózni a konkurenciához. Aki már megteremtette mindezeket a feltétrendszereket, csak nyert vele. A lehetőségek nagyon széleskörűek.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.