A megtakarítással kombinált életbiztosítás előnyei

életbiztosítás

Életbiztosítás

A vagyonfelhalmozás egy olyan cél, amire sokan vágynak. Sajnos manapság az a trend leginkább, hogy az emberek többsége hónapról-hónapra él. Ennek következménye, miszerint nincs felhalmozásra lehetőség. A családok többségénél rendkívül kevés a megtakarítás, ami egy munkahely elvesztés során komoly kihívásokat jelent. A másik probléma ugyanakkor a bevételekkel való nem megfelelő bánásmód. Jól ismert sajnos, hogy a magyar emberek többségének hiányos a pénzügyi kultúrája. Ez megmutatkozik abban, hogy amikor van, azt igyekeznek a családok mindet felélni.

Ehhez persze hozzájárul a fogyasztói rendszer nyomása, valamint a jövővel kapcsolatos bizonytalanságok lebegtetése. Tudni kell tehát bánni a pénzzel. Ha van rá a lehetőség, akkor a plusz költségeket olyan alapokba, befizetésekbe teheti bárki, ami a jövőben nyújt pozitív hasznot. A grantis.hu weboldalon a megtakarítással kombinált életbiztosítás közelebbről ismerhető meg. A más néven befektetési életbiztosítás előnye, hogy esélyt kínál a tőke felhalmozására, miközben rendelkezik kockázati résszel, ami halál esetén fizet a kedvezményezetteknek.

Legalább 10 évben érdemes gondolkodni, de előnyös 15-20 éves intervallumot tekinteni, ami alatt a rendszeres befizetések, amelyek történhetnek alkalmankénti nagyobb részletekben vagy rendszeresen kisebb összegekben, jól kinövik magukat. Az összeállított csomagok függvényében, a kamatok tovább tudják fokozni a végső hozamot.

Választható klasszikus, fix kamatozású életbiztosítás, ami kisebb, de stabil kamatot ígér, valamint olyan befektetési egységekhez kötött típus, amelyik kockázatosabb, de növelni tudja a bevételt. A pénzintézetek mind sajátos összeállításokat kínálnak, amiből adódóan, igényre szabottan válogathat a befektetni kívánt személy. Laikusként nem könnyű eligazodni a felhozatalban, ezért jobb szakértői tanácsot kérni a cél eléréshez. A Grantis munkatársai örömmel vállalják a kihívást. A saját készítésű kalkulátorok alkalmazásával az ideális megtakarítással kombinál életbiztosítás érhető el, amelyik biztosan a várt előnyöket fogja nyújtani.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.