Zárt rendszerű agyváltós kerékpárok

agyváltós kerékpárokA bicikliknél mindig elsőrendű fontosságú a biztonság, amelyet több tartozéka együttesen határoz meg. Egyik ilyen a beépített váltórendszer, hiszen a meghajtással van összefüggésben, tehát meghibásodás esetén igen kellemetlen pillanatokat élhet át a bicajos. Vannak láncváltós és agyváltós kerékpárok. Utóbbinak a legnagyobb előnye, hogy zárt rendszerben működik, ezért nem igényel annyi gondoskodást, mint a hagyományos váltórendszer, nem piszkolódik és nehezebben is sérül meg.

Az agyváltós kerékpároknál álló helyzetben is lehet váltani. Ennél a váltótípusnál nem fordulhat elő, hogy a lehető legrosszabbkor leugrik a lánc a helyéről, mert itt a lánc nem ugrál a fogaskerekek között. Az agyváltó több fokozatú lehet. A háromfokozatú leginkább a városi terepre alkalmas, viszont mondjuk, egy 11-es rendszer esetében már a legkomolyabb lejtők is leküzdhetőek az agyváltós kerékpárokkal. Ám igaz, ami igaz, az agyváltós kerékpárok nem cross pályákra valók, de egyszerűek, kényelmesek, nagyon ritka esetekben kell ezeket szervizbe vinni, és nem kell attól tartani, hogy az ember keze olajos lesz a leesett lánc visszaszerelésétől.

Az agardikerekpar.hu internetes áruházban egyebek mellett a holland bicikli is agyváltóval rendelkezik. Ennek a kerékpártípusnak a további jellemzője még a szoknyavédő, a zárt láncvédő, a hátsó kerékzár, a csomagtartó megléte, a dinamós világítás, valamint a roppant kényelmes nyereg. A holland bicikli a tartósságra alapozott, gondosan összeállított tartozékai, valamint stabil vázának köszönhetően szinte gondozásmentes. A klasszikus fajták még kizárólag fekete színűek voltak, de ma már szinte akármilyen színben kapható.

Minden olyan személynek ajánlott a használata, aki a városi közlekedésben szeretné kamatoztatni az előnyeit, nem száguldozásra való, ehelyett nagy biztonságérzetet nyújthat, hogy egy nagyon masszív kétkerekű van az ember alatt. Nem számít milyen évszak, mert a hókásás, csúszós, vizes utakon is megállja a helyét. A holland bicikli nem tartozik az olcsóbb kerékpárok közé, viszont azt lehet mondani, hogy megéri a pénzt.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.