Wakame az erősebb csontokért

Tudta, hogy létezik egy olyan tengeri élőlény, aminek éppen a szaporítószerve a legízletesebb része? Ez nem más, mint a wakame, az ázsiai gasztronómiában fontos alapanyagként hasznosított japán alga, amit nemcsak Keleten, hanem Európában, a nyugat-franciaországi Bretagbe-ban is nagymennyiségben termesztenek.

Ez az egzotikus ínyencség kalciumban, magnéziumban, B9- és K-vitaminban is igen gazdag, foszfortartalmával a tonhalat is „lekörözi”, dupla annyi vas van benne, mint például a petrezselyemben. Mindezen összetevőknek köszönhetően, a wakame rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk a csontjaink egészségéért és az immunrendszerünk erősítéséért.

Persze feltevődik a kérdés, hogyha már szervezetünk megfelelő működése érdekében beszereztük, miként készítsük el a japán algát. Az Íztenger webshopban több hasznos tippet is találunk erre vonatkozóan.

A wakame ínycsiklandó fogás lehet salátaként, szezámmaggal és valamilyen csípősebb paprikaporral fűszerezve. A teljes receptet megtaláljuk az említett internetes kereskedés honlapján, ahonnan megrendelhető ez a nagyszerű ínyencség.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.