Sokat segít a hangfal tüske

hangfal tüskeMegannyi csatlakozó áll annak a rendelkezésére, aki a legjobb minőségű audio jelet szeretné egy készüléktől egy másikhoz eljuttatni. Erre a célra még mindig az RCA jack bizonyul a leggyakrabban alkalmazott eszköznek. Mit kell tudni ennek a csatlakozó fajtának a felhasználásáról? Nos, először is azt kell leszögezni, hogy az RCA jack egy gyengeáramú jelátvitelre szolgáló csatlakozó, amit a legtöbb esetben hifi, házimozi, illetve egyéb audio és video eszközökön lehet fellelni.

Ennek a dugónak egyik hatalmas előnye abban rejlik, hogy épp úgy lehet analóg sztereó, akárcsak digitális koax vezetékkel használni. Az RCA több mint fél évszázados múlttal rendelkező csatlakozófajta, a belépőszinttől a high end kategóriáig rengeteg erősítőn, lejátszón megtalálható. Az RCA jack azért annyira felkapott, mert megbízható és hatékony. Azonban, aki biztosra akar menni, nem vehet meg akármilyen terméket. A szakemberek szerint érdemes a drágább RCA jack mellett dönteni. Tudni kell a beszerzés előtt, hogy a szimpla csatlakozókat fröccsentött eljárással rögzítik a kábelhez.

Ezek az olcsó, műanyag házas dugók és a hozzájuk illesztett, vékony összekötő kábelek is átviszik a jelet, azonban nem a legjobb minőségben. Aki tehát valóban ért hozzá, az mindig azt tanácsolja, hogy drágább modell mellett döntsön a vásárló. Azonban nincs ez így a hangfal tüske esetében, ahol még egy olcsóbb fajta is többet ér, mint a semmi. Miért is fontos ez? Nos, a hangfalban lévő hangszórók előre-hátra történő mozgása vibrációkat kelt.

Ha pedig az eszköz közvetlenül a földre kerül, akkor a padló és a doboz között is vibrációk keletkeznek, ami pedig sajnos ront a hang minőségén. Ezen tud segíteni a hangfal tüske. A kis eszköz eltávolítja a hangdobozt a legkülönfélébb felülettől, legyen az csempe, parketta vagy épp beton. Ezért is van az, hogy manapság sok hangsugárzó készítő cég eleve hangfal tüske kellékkel árulj a termékeit. Melyik hangfal tüske fajtára essen a választás és mennyit számít az ár? A profik szerint, ha valaki nem engedhet meg egy drágábbat magának, az nyugodtan vehet egy olcsóbbat, hiszen az is többet ér, mint a semmi.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.