Óvintézkedések a kutyakerítés használata előtt

Lehet úgy gondolja, hogy a kutyája mindenben engedelmes, de ne felejtse el, hogy az állat bármikor elpusztíthatja a virágágyásokat, beugorhat a medencébe, kiszaladhat az útra és véletlenül egy autó alá kerülhet.

Ezért a hatékony és korszerű kutyakerítés praktikus rendszer, ami teljes körű szabadságot ad a kedvencének egy bekerített területen belül. Mielőtt az ilyen készülék használata mellett döntene, mindenképpen konzultáljon az állatorvossal!

Ez azért szükséges, hogy megbizonyosodjon arról, a kutyája viselhet-e nyakörvet. Vizsgálja meg az eb nyakát a nyakörv felhelyezése után, hogy nem okozott-e bármilyen irritációt.

Amennyiben úgy látja, hogy elváltozás következett be az állat nyakán, vegye le a nyakörvet és ne használja addig, amíg az irritáció nyomai teljesen el nem tűnnek. Szintén fontos, hogy mindig konzultáljon egy profi kiképzővel vagy állatorvossal, ha kérdései vannak azzal kapcsolatban, hogy a kedvence miként reagál a kutyakerítés okozta áramütésekre! Ezekkel az óvintézkedésekkel megelőzheti a problémákat.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.