Mikor kell légzésvédelem a munkahelyen?

A munkahelyi biztonság ma mindennél fontosabb. Ilyenkor a légzésvédelem a következő lépcső, amit azért találtak ki, hogy megvédje a felhasználó légzőrendszerét a veszélyes anyagoktól, részecskéktől, gázoktól, gőzöktől, biológiai anyagoktól.

A feladataink közé tartozhat az olyan területeken végzett munka, ahol káros poroknak, füstöknek vagy gázoknak vagyunk kitéve, vagy ahol oxigénhiányos állapot valószínűsíthető, esetleg mindkettő. Ha nem tudjuk elkerülni ezeket a helyeket más munkamódszerek alkalmazásával, akkor légzésvédő eszközt kell viselnünk. Sokféle típus létezik, az egyszerű porvédő maszkoktól kezdve az összetett légzőkészülékekig. Nem mindegy, hogy a káros porok elleni védelemre van szükség vagy mérgező gőzök ellen kell felvennünk a harcot.

Meg kell győződnünk arról, hogy a légzésvédelem a munkahely alapfelszereltsége, de néha nekünk is bele kell szólnunk a vásárlásba. Mindig el kell döntenünk, hogy melyik fajta berendezést válasszuk, ami a leginkább megfelel az elvárásainknak és a munkahelyi környezetnek.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.