Hogyan érhető el a belső béke?

Vannak bizonyos dolgok, amelyek nem fizethetőek meg, viszont hatalmas értékkel bírnak. A belső béke elérése, a hétköznapi élet mellett a munkavégzéshez is szükséges, azonban sokszor nem tudjuk, hogy merre keressük.

A mai rohanó világban minden a megélhetésről, a pénzről, a számlákról és az ellátandó feladatokról szól, néha elfelejtünk megállni és lélegezni. Senki sem tud megállás nélkül törni előre, mivel ha nem is napok, de hónapok vagy évek múlva meg fogja bánni.

Az időnkénti megállások segítenek megtisztítani az elménket a romló befolyásokkal szemben, hogy újult erővel tudjunk nekiugrani a feladatainknak. A legtöbben mégsem tudnak megálljt parancsolni. Lehet, hogy soha nem tanulták, esetleg úgy hozzászoktak az erőltetett menethez, hogy már nem is emlékeznek a nyugalomra.

A belső béke azonban kizárólag akkor érhető el, amikor az elme lecsendesedik és a minket körülvevő befolyások megtisztulnak. Ennek az állapotnak az eléréséhez érdemes kimozdulni otthonról és a természet adta kincsekkel körbevenni magunkat.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.