Gyöngyfűzés trükkök és tippek kezdőknek

gyongyfuzesAzt szokták mondani, a gyöngyfűzés a türelmes emberek hobbija. Szó ami szó, szükség is van türelemre, hogy a színes vagy éppen átlátszó gyöngyöcskékből valami kézzel fogható és művészi értékkel bíró tárgy szülessen.

Persze az sem árt, ha a lelkesedés és türelem mellé kreativitás, esztétikai érzék is társul. Ha mindez adott, már csak a fantázia szab határt a megszülető dísztárgyak, ékszerek változatos kavalkádjának.

Adott esetben jól jöhet, ha egy tapasztaltabb gyöngyöző segítségét, esetleg véleményét is kikérjük, hiszen hasznos tippekhez, ötletekhez juthatunk, amelyeket beépíthetünk saját alkotásainkba. A gyöngyök annyira sokfélék, változatosak, hogy nyugodtan kísérletezhetünk, szinte biztosan valami szép, a szemnek kellemes fog megszületni.

Ahhoz viszont, hogy igazán kibontakoztathassuk a bennünk rejlő művészt, nem árt a gyakorlás, mivel a mondás szerint is, gyakorlat teszi a mestert. Hamar rá fogunk kapni az ízére és egy idő után bizonyos minták, formák már rutinszerű könnyedséggel kerülnek ki a kezünk alól.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.