Célok nélkül nincs élettervezés

élettervezésSzázadunk felgyorsultabbá és munltifunkcinálisabbá teszi az embert. Annak érdekében, hogy ne felejtsünk el semmit, mindennel időben készen legyünk és nyugodtan élhessük a mindennapokat, el kell sajátítani az élettervezés eszközeit. A legtöbb ember alapvetően nem gondolkodik hosszútávon az élete valamilyen stratégiai célból történő változására.

Ezek nélkül azonban lehetetlen a kvalitatív fejlődés. Az életünk stratégiai és hosszú távú megértése nélkül nagyon nehéz elérni és megvalósítani a nagy terveket, célokat, jobbra fordítani a sorsunkat. Ha nincs élettervezés, ha az ember nem érti, hogy merre tart, milyen erőforrásokra lesz szüksége a boldoguláshoz, ha nem követi nyomon, hogy mi történik vele évről-évre, akkor semmit sem lesz képes elérni.

Az egyszerű célok kitűzése nem elegendő, főleg ha ezeket kívülről érkező értékek képezik. Az emberek többsége általában egyetért abban, hogy az élettervezés jövedelmező és hatékony folyamat, amely révén az élet területei fokozatosan egyensúlyba kerülnek és megérjük, hogy mire van szükségünk.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.