A bölcsességfog műtét komoly beavatkozás

Az ember fogazata folyamatosan változik. Gyerekként még tejfogak nőnek, majd lassan azok végleges fogakra cserélődnek. A fiatalkori fogproblémák egyik kiváltója a bölcsességfogak rendszertelen növekedése. Sokszor előfordul, hogy rossz irányba nőnek, nyomják a mellettük lévő fogakat, ezért gyakran esedékes a bölcsességfog műtét. Fontos, hogy szabályozva legyenek a fogak. Sokak szerencsés génekkel születnek, és fogaik szépen, rendezetten nőnek, tökéletes fogsort alkotva. Mások számára pedig komoly kihívást jelent a fogazat rendbetétele, esztétikai szempontok miatt is.

A bölcsességfog műtét tehát a megfelelő irányt és elrendezést hivatott megoldani. A szájsebészeti beavatkozás viszont csak teljesen egészséges szájüregben végezhető el. Minden más fog egészséges kell legyen. Erről pedig alaposan meg kell győződni, mert a fertőzésveszély óriási a szájüregben, így könnyen gyulladás és fertőzés alakulhat ki a legkisebb beavatkozás során is. A bölcsességfog műtét ezért komoly dolog, számos előkészületi fázist igényel.

A kevésbé komoly, de annál inkább fontos beavatkozások közé tartozik a fogkő eltávolítása. A fogkő veszedelmes ellensége lehet a fogínynek, ezért mindenképpen érdemes ezt komolyan venni. A fogkő eltávolítás ára nagyon változó és számos esetben ingyenes. Ez nagymértékben függ attól, hogy magánrendelésre megyünk, vagy a körzeti fogászati rendelőt választjuk. Az utóbbi ugyanis ingyenes, mivel azt a társadalombiztosítás fedezi. A magánrendelések terén szintén nagy szórásban változik a fogkő eltávolítása ára. Jellemzően a rendelő színvonala és elhelyezkedése lehet a meghatározó ebben a szegmensben.

Mindenesetre a technológiai fejlődés lehetővé tette az ultrahangos fogkő eltávolítást, amely gyakorlatilag fájdalom- és tünetmentes. Semmit nem érzünk belőle, csak a remek végeredményt tapasztalhatjuk meg. A fogkő eltávolítás ára tehát a technológiai színvonalat is tükrözi. Elmondható, hogy ki-ki a saját pénztárcájához és igényeihez mérten döntsön arról, hogy mennyit kíván költeni a fogászati kezelésekre.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.