Az 5 legstabilabb befektetés 2023-ban

befektetés

Befektetés

Pénzügyi befektetéseket nemcsak a nagy vagyonnal rendelkezők csinálnak, hiszen kisebb összeggel is lehet szép hozamokat elérni és védekezni az inflációval szemben. Nem mindenkinek ugyanaz a befektetés a legideálisabb, ugyanis több tényezőtől függ, hogy kinek melyik a legjobb. A Grantis viszont mindenben segítséget nyújt. Attól függ, hogy mennyi pénzt tud mellőzni, mennyi időre, mennyi vésztartaléka van, mekkora a hiteltartozása. Fontos szempont az is, hogy mekkora kockázatot hajlandó eltűrni.

Szerencsére, sok lehetőség van, így mindenki megtalálhatja azt, amelyik illik hozzá. Az egyik befektetési forma az állampapír, vagyis a magyar állam által kibocsájtott hitelviszonyt megtestesítő értékpapír. Nagyon jó rövid, közép és hosszú távú befektetésnek minősül, mivel alacsony kockázatok mellett, fix vagy változó kamatokat fizet, akár infláció fölött. Előnyei közé soroljuk az állami garanciavállalást, a szinte kockázatmentességet, az alacsony költséget.

Az állampapír egyes típusai infláció fölötti kamatot fizetnek, lejárat előtt is eladhatóak és ennek több típusa kamatadótól mentes. A másik, historikusan a legjobb hozamot termelő befektetési eszköz a részvény. Bár manapság laikusok vagy kezdők is befektetnek részvényekbe, a részvénykereskedés mégis inkább a tudatos, hozzáértő embereknek ajánlható, akik tisztában vannak a kockázatokkal és tudják, hogy mennyit veszíthetnek. A megtakarításos életbiztosítás is sok embernek felel meg, hiszen nemcsak biztonságot jelent, hanem lehetőséget a vagyon felhalmozására.

Ez fix vagy változó hozammal kecsegtet és kérhető hozzá állami támogatás is. Hosszú távú befektetésnek minősül, amit legalább 10 évre érdemes kötni, de a biztosítói ajánlás 15-20 év is lehet. A nyugdíj-előtakarékosság szintén remek befektetés, bár ennek a lehetőségével viszonylag kevesen élnek Magyarországon. Ebből többféle is létezik, amelyek megismerhetőek a Grantis weboldalán. A gyermekcélú megtakarításokkal célzottan a gyermekünknek tehetünk félre rendszeresen kisebb vagy nagyobb összeget. Ennek típusairól szintén a weboldalon kapunk tájékoztatást.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.