A linképítés a külső keresőoptimalizálás alappillére

linkepitesA keresőoptimalizálás két külön ágra szakítható, belső, illetve külső optimalizálásra. A belső optimalizálás a honlap hibáinak a kijavítását, annak szöveges tartalmának megfelelő módon való átalakítását jelenti. A külső optimalizálás egyik legtöbbet használt eszköze a linképítés.

A linképítés nagyjából arról szól, hogy egy honlapnak külső hírnevet generáljon. Ehhez több eszköz is rendelkezésére áll a linképítőnek, de a legtöbben blogokon, online újságokban helyeznek ki cikkeket a honlappal kapcsolatosan.

Minden minőségi link, mely a honlap felé mutat, jelentős minőségnövekedést biztosíthat a honlapnak. Minden apró részlet számít a linképítés sikeres kimenetele érdekében, ezért fokozott figyelemmel kell követni a linkgyarapodást, valamint a honlap reakcióját a linképítésre. A linképítésen kívül más optimalizálási módszereket is lehet alkalmazni. Nem ritka, hogy a hírverést a szociális hálóra is kiterjesszék. Ide is lehet linkeket kitenni bizonyos témákban. Azonban ezeknek a minősége változó és eléggé kiszámíthatatlan a hatása.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.