A legjobb társasjátékok gyerekeknek? Itt egy hasznos ajánló szülőknek

A társasjáték kiváló eszköz a kikapcsolódásra és a szocializálódásra. Szórakoztató, ezenkívül remek készség fejlesztő felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. A www.gemklub.hu weboldalon található TOP 50-es listában több olyan társasjáték is szerepel, ami gyerekeknek szól. Egyszerűen választhatunk társast kicsiknek, nagyoknak egyaránt, ebben segít eligazodni a játékok dobozán az életkor szerinti ajánlás.

A gyermkekenek való játékok könnyen értelmezhetőek, színesek, izgalmasak, könnyen elvarázsolják őket, miközben a képességek fejlesztésére is kiválóan alkalmasak. Ilyenek a különféle figyelemfejlesztő, szín- és formafelismerők, az ügyességi, logikai és memóriajátékok, illetve a szókincs és a beszédkészség javítására fókuszáló verziók.

Már 2-3 éves kortól ismerkedhetnek a gyerekek a nekik való játékokkal, rajtuk keresztül felfedezhetik a színeket és formákat, az állatok világát vagy akár az évszakokat is. Az egyszerű, klasszikus dobókockás, lépkedős játékokkal könnyen megtanulják a szabálykövetést. A nagyobbaknak a memóriát fejlesztő játékok ötletes kihívásokkal adnak feladatokat, míg ennek a korosztálynak az ügyességi játékokban a finommotorika kerül előtérbe.

Az 5-6 éveseknek a versengős logikai és a figyelemfejlesztő játékokkal, amik a megfigyelés és a gyorsaság ötvözetén alapulnak, míg 8 éves kortól a kézügyesség és beszédkészség fejlesztő játékokkal magasabb szintre emelhetjük a társasozás élményét. Az ötletes témákkal, különböző nehézségi szintekkel, minden gyermeknek találni kedvére valót.

Azok a gyerekek, akik nehezen viselik, ha esetleg veszítenek, a kooperatív vagyis együttműködős játékokkal csapatban játszhatnak társaikkal egy egész kalandon keresztül. Vannak játékok, amik a kifejezetten strapabíró kialakításuknak köszönhetően túlélik a szülinapi zsúrok vagy akár a strandolás közbeni használatuk kihívásait is, hogy ahol csak lehetőség van rá, tartalmas időtöltést biztosíthassunk általuk a gyermekeinknek. A közös játék az egyik legépítőbb szabadidős tevékenység, a gyerekeknek biztosan felejthetetlen élményt nyújt.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.