A különleges halak nagyon finomak

Hazánkban nincs tenger, viszont vannak csodaszép tavak, amelyekből könnyen hozzájuthat pontyhoz, harcsához, fogashoz vagy keszeghez. Ha mégis inkább a különleges halak vonzzák, akkor sincs semmi gond, hiszen az áruházakból többféle formában szerezhetőek be.

A kopoltyúsok fogyasztását érdemes beiktatni az étrendbe, hiszen Omega-3 zsírsavakban bővelkednek, amit a szervezet nem képes előállítani. A halolaj antidepresszánsokat tartalmaz, amelyek csökkentik a depresszió tüneteit.

Nagyon egészséges táplálékforrás, ami jelentős mennyiségű fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat foglal magába. A különleges halak húsa rendkívül laza szerkezetű, ennek köszönhetően könnyen emészthetőek. Javasolt olyan fajtákat választani, amelyeknek minimális a higanytartalmuk.

Ilyen például a szardinia, a lazac, a szardella, a tilápia, a pisztráng vagy a nyelvhal. Ezek nemcsak egészségesek, hanem finomak is. Hetente legalább 1 alkalommal célszerű kopoltyúsokat fogyasztani. A különleges halak új ízélményekkel gazdagíthatják.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.