A fogszabályozás a harapást is javítja

A fogászat ezen ága a fogak növekedésénél előforduló hibák megelőzésével és kezelésével foglalkozik. A statisztikák szerint, a lakosság mintegy 60%-a szenved különböző súlyosságú hibáktól a fogszabályozás előtt. Miért érdemes ilyen kezelésre járni?

A fogszabályozás ágazatában jártas orvosnál kezelt páciensek elsődleges motivációja nagyon gyakran esztétikai okokból indul el. A fogszabályozó kezelés célja a harapás javítása, a fogak esztétikus megjelenése, a szép mosoly és a harmonikus arcvonások elérése.

A harapás az alsó fogaknak a felső fogakhoz viszonyított elrendezése, amit olyan tevékenységek során figyelhetünk meg, mint a beszéd, az ételdarabok elharapása vagy a rágás.

A fogak helyes elrendezése megkönnyíti a higiéniát, csökkenti a fogak szuvasodásnak való kitettségét és még a harapás funkcionalitását is, ezáltal csökkenti az izomfeszültséget és javítja az ízületek működését. A helyes harapás a kiejtést is javíthatja. Elmondhatjuk tehát, hogy a fogszabályozásnak köszönhetően, egészséges és szép mosolyunk lehet.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.