Mennyire alkalmas a robotporszívó szőnyegre?

A takarítás során általában rengeteg fejtörést okoznak a kisebb méretű szőnyegek, hiszen ezek könnyen elmozdulnak, és emiatt állandóan alájuk kerülhet a por és a kisebb morzsadarabok. Ezt nem lehet kitakarítani porszívóval, hacsak fel nem emeljük. A robotporszívó szőnyegre csak akkor alkalmazható, ha a szőnyeg eléggé nagy ahhoz, hogy ne menjenek be alá a morzsák, különben ki kell segítenünk a kis okos szerkezetet, akárcsak a hagyományos porszívózás esetén.

Még nem sikerült olyan okos porszívót kifejleszteni, amely felemeli és kirázza a kisebb szőnyegeket, majd alattuk is kitakarít. Az ilyen helyzetekre két lehetséges megoldás közül választhatunk: vagy besegítünk a kis gépnek, csak akkor akár végezhetjük hagyományosan is a porszívózást, vagy pedig kicseréljük a kis apró szőnyegeket egy nagyobbra, ami alá már nem lopakodnak be egykönnyen a porszemek és morzsák.

Tehát a robotporszívó szőnyegre csak a felsorolt feltételek mellett alkalmazható ahhoz, hogy hatékonyan takarítson, és utána ne legyen szükség még egyszer nekünk is végigtörölni a lakás padlózatát. Természetesen, vannak olyan gépek, amelyek nagyobb teljesítményt képesek nyújtani, és több funkcióval rendelkeznek, így a takarítást is precízebben végzik el. A magasabb teljesítményű robot porszívó ár szempontjából kissé többe kerül, azonban ez nem csoda, hiszen mindennel így van. Jelenleg a piacon található legperformánsabb és legnagyobb teljesítményre képes szerkezet, a Roomba 980-as robot porszívó ár tekintetében is az élen jár, azonban olyan funkciói vannak, amelyeknek köszönhetően nem fogjuk megbánni, ha kiadtuk rá a pénzt.

Nem szükséges mindenkinek a legdrágább porszívót beszereznie, főleg ha kisebb a ház, ahol az alacsonyabb teljesítményű is kiváló munkát tud végezni. Ezért körültekintően kell felmérni a saját helyzetünket és kiválasztani a számunkra megfelelő szerkezetet. Látható, hogy a robot porszívó ár szempontjából a teljesítményhez igazodik, így az összegyűjtött pénzünk alapján már megsaccolhatjuk, hogy melyiket engedhetjük meg magunknak.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.