A teríték fontos része szalvéta

 

szalvetaA nagy lakomák mellé sok esetben fontos a megfelelő tálalás is. Manapság már elterjedt szokás, hogy nem csak azételnek a minősége fontos, hanem az is, hogy milyen módon tálalják azt, és hogy az asztal mennyire elegánsan van megterítve. Az étkező asztal egyik elengedhetetlen kelléke a szalvéta.

Attól függően, hogy ki milyen módon szokta meg, vagy éppen egy program alkalmával hogyan van megszabva a feltétele az asztalra, többféle módon lehet vele díszíteni a terítéket. Van, ahol pohárba helyezik, van, ahol az evőeszközök alá, de a lényeg, hogy minden esetben szerves részét képezi a megfelelő terítéknek.

Természetesen nem csak a dekoráció érdekében szokták alkalmazni, hanem kimondott funkciója is van. A szalvéta a törlő alkalmatosságok egyik legelterjedtebb módozata, amit mindenki ismer és használ valamilyen formában. Annyira elterjedt lett idővel, hogy egy étkezés alkalmával, amennyiben nincs fent az asztalon, már sokszor szóvá is teszik azt a házigazdának, vagy éppen kérik arra, hogy pótolja a hiányosságot.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.